Viser alle 4 resultater

Pearl Mikrofonlaboratorium

— en svensk legende
 
Mikrofoner er blevet produceret i mere end 100 år, og der er nogle få producenter som har eksisteret i de fleste af disse årtier. Det svenske Pearl Mikrofonlaboratorium AB er et af dem. Produktionen startede under vanskelige betingelser i Stockholm i 1941, hvor firmaet blev grundlagt af Rune Rosander. Det var næsten umuligt at importere tekniske udstyr under krigen, så alt produktions- og måleudstyr måtte fremstilles lokalt. Frem til 1980 var Pearl den eneste mikrofonproducent i Sverige, og det svenske marked aftog en stor del af produkterne. I dag eksporterer Pearl mikrofoner til det meste af verden.
 
Den nuværende ejer, Bernt Malmqvist, har været med siden 1954 og er med til at holde de oprindelige traditioner i hævd, bl.a. brugen af de specielle rektangulære membraner. “Vores kapsel er er blevet raffineret og opdateret gennem årene, og mange kunder vurderer, at det er den bedste kondensator kapsel, der findes. Det er  den, der giver de unikke egenskaber”, fortæller Bernt Malmqvist.
 
Mange af de klassiske og for længst udgåede Pearl rør mikrofoner som 8-CK og C-2 har en meget højere kurs på brugtmarkedet end deres oprindelige værdi.
I dag har nye investorer sluttet op om firmaet og givet adgang til nye markeder og genoplivet interessen for de unikke mikrofoner. Men de oprindelige principper for produktionen holdes stadig i hævd, og alle mikrofoner fremstilles fortsat i Sverige.
Tilgængelig på restordre!

Pearl CC-22

8.745,00 kr (6.996,00 kr ex.moms)
Tilgængelig på restordre!

Pearl TL-66

3.295,00 kr (2.636,00 kr ex.moms)
Tilgængelig på restordre!

Pearl ELM-C

12.095,00 kr (9.676,00 kr ex.moms)
Tilgængelig på restordre!

Pearl Priority

5.495,00 kr (4.396,00 kr ex.moms)