Denne vejledning gælder ved køb af nye Sibelius Academic enkeltbrugerlicenser.
Har du købt et ikke-Academic produkt, bruger du i stedet denne vejledning.
Har du købt en flerbrugerlicens eller en opdatering til en flerbruger er proceduren anderledes, og vejledningen er mailet til indkøber/administrator af licenserne.
Vejledningen er opdateret 25. november 2019. Avid ændrer procedurerne fra tid til anden, og vi forsøger at opdatere vejledningen så vidt muligt, men finder du noget er forkert eller uklart, så skriv det gerne til os.

Sibelius leveres som et serienummer/downloadkode, som du har fået i din ordrebekræftelse fra webshoppen eller sendt i en separat mail.
Koden kan se sådan ud: SIBAX226-XX2949458-X932464.
Du går ind på dette link:
www.avid.com/redemption, som fører dig videre til Avids konto-side, hvor du til venstre kan logge ind på din eksisterende konto og til højre kan du oprette en ny konto:

Hvis du ikke kan huske, om du har haft en konto før, kan du indtaste din emailadresse og vælge “Forgot Password”. Så vil du enten få besked om, hvordan du kan nulstille dit password, eller at din emailadresse ikke findes hos Avid, og du må så oprette en ny konto i højre side af billedet.
Når kontoen er oprettet, kommer du videre til aktiveringssiden:

Her indtaster du den lange kode, der starter med SIB-…Undervejs kan du blive bedt om at verificere dine adresseoplysninger mm. Herefter er der 2 muligheder:

Eks. 1.

I dette tilfælde vil du blive bedt om at notere koden, der starter med “EDU” og gå til websiden www.identit-e.com/avid, hvor du følger instruktionerne videre.

Eks. 2.

Hvis du bliver mødt af dette billede,

klikker du på “Activate subscription” og udfylder de efterfølgende skemaer, hvor du skal verificere din status som underviser eller studerende, der er berettiget til at købe med Academic rabat. Er du studerende skal du uploade et gyldigt studiekort med billede, og er du underviser, skal du uploade en aktuel lønseddel plus foto-ID som pas eller kørekort.
Indentit-e vil efter godkendelse sende dig en ny kode, hvorefter licensen vil blive lagt på din konto.
Herefter ser din konto sådan ud:

Vigtigt! For at se detaljer om dit produkt, skal du nu trykke på de blå “Show” til højre for Product Details and Download Links.
Så udfoldes listen med software, tilbehør og links:

Nu kan du downloade nyeste Sibelius til Mac og Windows samt lydiblioteket Sibelius Sounds, en opdatering til Sibelius Sounds, PhotoScore Lite og AudioScore Lite. Din downloadkode er nu brugt og er ikke længere gyldig, da du har alt, hvad du skal bruge liggende på din Avid konto.

Kommer du på afveje eller får klikket på noget forkert, kan du altid vende tilbage til kontoens hovedside ved at klikke på My Account øverst til højre.

Fra forsiden af kontoen, kan du manøvrere videre til aktiveringssiden (hvis du ikke har været der endnu) eller til My Products and Subscriptions, hvor du igen kan trykke “Show” (se ovenfor) for at komme til dine downloads, som i øvrigt forbliver på kontoen, men bliver automatisk erstattet af nyere udgaver, så længe din update plan er aktiv, dvs op til 12 måneder efter første aktivering. På kontoens forside kan du også se, hvornår din update plan udløber. Husk at forny inden udløbsdatoen, og husk at købe her på cyberfarm.dk (og aldrig på avid.com!), så vi fortsat har ressourcer til at hjælpe og vejlede.

Sibelius Aktivering

Første gang du åbner dit nye Sibelius, vil du blive bedt om at aktivere programmet.
Se aktiveringsvejledningen her.