Viser alle 15 resultater

Båndmikrofoner

En båndmikrofon er også kendt som en båndhastighedsmikrofon. Det er en mikrofon, der bruger et tyndt ledende bånd af aluminium, duralumin eller nanofilm, som er placeret mellem polerne på en magnet for at generere en spænding gennem elektromagnetisk induktion. Båndmikrofoner er normalt tovejs, hvilket betyder, at de opfanger lyd lige godt fra begge sider af mikrofonen.


Båndmikrofoner er de mest naturlige mikrofoner, du kan bruge til at fange instrumentlyde, vokal og endda atmosfæren i et rum. Båndmikrofoner opfanger lydene, mere som dine egne ører, end nogen anden mikrofon. Dette skyldes deres figur-8 mønster, masser af low-end pickupper og en naturlig højfrekvent roll-off.

Hvis du er musiker og hvis du har prøvet at kæmpe lidt for at fange den naturlige lyd af dine instrumenter, så skal du helt sikkert prøve en båndmikrofon. Båndmikrofoner er de varmeste, mest naturlige mikrofoner i verden.

Starten med båndmikrofoner

Fra midten af ​​1930'erne til midten af ​​1970'erne blev de fleste optagelser og udsendelser lavet ved brug af båndmikrofoner. Det grundlæggende design af båndmikrofoner har altid været meget enkelt. Selve mikrofonens indmad består af en tynd strimmel af korrugeret aluminium, der er løst ophængt mellem to magneter fastgjort til en transformer.

I 1970'erne, da kondensatormikrofoner blev væsentligt bedre i kvalitet, faldt båndmikrofoner i unåde. Der var klart færre tilhængere af den gamle båndmikrofon. Det skyldes primært, at optagelsesmetoderne ændrede sig og den klare og lyse lyd fra kondensatormikrofoner blev populært. Man mener, at de mere og lyse toner kompenserede lidt for den højfrekvente roll-off på ældre mixere, båndmaskiner, vinylplader og i radioen. Det var også ved denne tid, at RCA lukkede sin båndmikrofonfremstilling, hvilket fik markedet til at gå i stå.

I 1990'erne, da vi i højere grad begyndte at fremstille musik med ​​digitale optagelser, gjorde båndmikrofonerne et flot comeback. På grund af den gode lyd. Til gengæld er vi gået lidt væk fra kondensatormikrofoner.

De båndmikrofoner du kan få i dag er væsentligt stærkere end i gamle dage. De er bedre og nemmere at arbejde med. Vi har samlet en oversigt over de bedste båndmikrofoner på markedet:

Hos Cyberfarm forhandler vi de bedste båndmikrofoner i verden. Der er en god grund til, ayt båndmikrofoner er de ældste typer mikrofoner i verden. Der findes ikke en professionel musiker i verden, der ikke har prøvet glæden ved at arbejde med en båndmikrofon.

Hurtige genveje:

Vil du kigge efter nogle af de andre mikrofoner vi fører hos Cyberfarm, så kan du herunder få hurtig adgang til: Rørmikrofoner, Kondensator mikrofon, Dynamiske mikrofoner, Trådløse mikrofoner, Close / Kontaktmikrofoner, Stereomikrofoner og Trommemikrofoner.