Capitol Chambers

I 1956 byggede pladeselskabet Capitol Records en 13 etagers rund kontorbygning i Hollywood, som i dag er et af Los Angeles’ historiske vartegn. Bygningens cirkelrunde form leder tanken hen på en stak LP-plader, og det spidse lysende tårn i toppen, som udsender ordet “Hollywood” med Morse-tegn, symboliserer en pick-up nål.

Udover kontorer til pladeselskabet huser bygningen et lydstudie. Ni meter under bygningen blev der indrettet fire rum (senere udvidet til otte) som “echo chambers” designet af Les Paul. Hvert rum har sin egen distinkte form og lydmæssige “personlighed” varieret af rummets form og valget af højttalere og mikrofoner.

Rummene er uden parallelle flader, væggene er lakerede og lofterne kan hæves og sænkes, så efterklangen kan justeres i tid og karakter. Med en kapacitet på over 600 kubikmeter kan rummene give op til 5 sekunders efterklang.

Den første indspilning fandt sted i 1956 med Frank Sinatra som solist, og studierne er siden benyttet af et utal af berømte musikere og bands. Efter en større renovering er både studie og Echo Chambers stadig i brug.

Universal Audio Capitol Chambers

Universal Audio har i tæt samarbejde med Capitol Studios udviklet Capitol Chambers UAD plug-ins, som ned i mindste detalje emulerer fire af de otte rums efterklang med masser af redigeringsmuligheder af rummenes justering, mikrofonplaceringer og meget mere. Med Capitol Studios som UAD plug-in kan du tilføre nogle af de mest efterspurgte og naturligt lydende klangmuligheder til din egne produktioner.

UAD Blockbuster Promo

Capitol Chambers indgår som et gratis tilbud i Universal Audios Blockbuster Promo i februar/marts 2021, hvor du får op til fire UAD plug-ins kvit og frit, når du køber en UAD DSP Processor.

UAD Custom Bundles

Du kan også få Capitol Chambers og andre plug-ins efter eget valg med stor rabat, hvis du køber en Custom Bundle samtidig med et Apollo interface eller en UAD DSP Processor.