Sådan aktiverer du Sibelius

Når du har købt og downloadet Sibelius eller Sibelius Ultimate og åbner programmet første gang, bliver du mødt af denne dialogboks:

Tryk “Continue Trial”, hvis du endnu ikke er klar til at aktivere programmet eller gerne vil i gang hurtigst muligt.
Programmet fungerer i “trial”-versionen fuldt ud i 30 dage, dvs du kan skrive noder og arkivere dem, men efter 30 dage kan du ikke længere gemme dine nodefiler og skal aktivere programmet.
Når du er klar til at aktivere Sibelius klikker du på “Activate”, som sender dig videre til hjælpeprogrammet “Avid Link”, hvor du i venstre side ser fanebladene Profile, Home, Products osv. Vælg Profile og log ind på din Avid konto med email og password. Hvis alt går glat henter Avid Link nu selv de nødvendige System og Activation ID koder på din konto og aktiverer programmet.
Processen kan tage 10 sekunder, men i nogle tilfælde kan der gå flere minutter så hav tålmodighed.

Hvis du har flere produkter på din konto (f.eks. tidligere versioner), vil den automatiske aktivering ikke fungere.  Så vælger du i stedet fanebladet Products og klikker på Sibelius Ultimate. 

 

Klik på pilen til højre og vælge undermenuen “License”

Klik på “Use License” for at aktivere licensen. VIGTIGT! Hvis du ønsker at bruge Sibelius på to computere på samme tid, skal du klikke på “take offline” før du klikker på “use license”. Hvis der ikke er hak ved “take offline”, kan du bruge Sibelius på mere end to computere, men ikke på samme tid. Når du skifter til en ny computer, kan du logge ind i Avid Link, og Sibelius vil være aktiveret indtil du logger ind på den næste computer. Med “Take Offline” låser du licensen til en computer, og du kan gøre det på op til to computere. “Take offline” muligheden er ikke altid tilgængelig 

Det er også muligt at aktivere uden at være logget ind på Avid Link. Man skal så selv indtaste System ID og Activation i de respektive felter.

For at finde dit System og Activation  ID skal du åbne din webbrowser (f.eks. Firefox, Safari, Chrome mm) gå ind på Avid.com, hvor du logger ind på din konto, vælger View My Products og trykker på “View Software Download links”. Så ser du noget i stil med følgende billede:

Nedenunder Perpetual Product står dit System ID og Activation ID. De 2 ID’er kan du kopiere hver for sig og sætte ind i de respektive felter i Avid Link.
Herefter skal Avid Link gerne meddele, at Sibelius er “successfully activated”.

VIGTIGT!
Hvis du skifter din computer ud, sender den til reparation, formatterer harddisken eller foretager andre gennemgribende ændringer, så skal du først deaktivere Sibelius i Avid Link under fanebladet Products. Du kan i princippet deaktivere og aktivere programmet så ofte du vil, men Sibelius kan kun være aktiveret på 2 computere på samme tid.

FEJL i AKTIVERING
Sibelius kan ikke åbnes, selv om der står “Activated”. Har du haft en ældre licens, som er udløbet, kan Avid Link komme til at aktivere den gamle udgave, og du får en fejlmelding om, at din licens er udløbet. I Avid Link skal du klikke på fanebladet med de tre prikker (lige under “Profile”) og vælge “sync account”.

Du vil blive logget ud af Avid Link, og når du logger ind igen, vil Avid Link aktivere den korrekte licens, Hvis det stadig driller, så log ud af Avid Link og aktiver med metoden, hvor du manuelt indtaster System ID og Activation ID som beskrevet ovenfor.

 

Offline aktivering
Hvis din Sibelius computer ikke kan komme på nettet, eller hvis ovenstående metoder ikke virker, kan du i stedet aktivere med offline metoden.
Det kan f.eks. være nødvendigt, hvis din computer befinder sig bag en kommunal firewall, som blokerer for de porte, der bruges af Avid Link.
Proceduren er beskrevet i Avid Link User Guide side 13.