Denne vejledning gælder ved køb af Sibelius Ultimate Education update fra en ældre version (mellem 1 og 8).
Har du købt en flerbrugerlicens eller en opdatering til en flerbruger er proceduren anderledes, og vejledningen er mailet til indkøber/administrator af licenserne.
Vejledningen er opdateret 19. august 2016. Avid ændrer procedurerne fra tid til anden, og vi forsøger at opdatere vejledningen så vidt muligt, men finder du noget er forkert eller uklart, så skriv det gerne til os.

Sibelius leveres som en downloadkode, som du har fået enten på print/pdf eller som kode på mail eller vedhæftet din faktura.
Følg instruktionen: gå ind på www.avid.com/edu-activation og indtast koden EDU-SIB… i feltet Verification Code

Nu skal du verificere din status som underviser eller studerende, der er berettiget til at købe med Academic rabat. Følg instruktionerne på skærmen. Er du studerende skal du uploade et gyldigt studiekort med billede, og er du underviser, skal du uploade en aktuel lønseddel plus foto-ID som pas eller kørekort.
Indentit-e vil efter godkendelse sende dig en ny aktiveringskode, som du skal indtaste på din Avid konto.
På www.avid.com kan du i venstre side vælge “Sign in”, som vil føre dig til kontosiden, hvor du til venstre kan logge ind på din eksisterende konto (hvis du har en i forvejen) og til højre kan du oprette en ny konto:

Hvis du ikke kan huske, om du har haft en konto før, kan du indtaste din emailadresse og vælge “Forgot Password”. Så vil du enten få besked om, hvordan du kan nulstille dit password, eller at din emailadresse ikke findes hos Avid, og du må så oprette en ny konto i højre side af billedet.
Når kontoen er oprettet, kommer du videre til aktiveringssiden:

Her indtaster du den kode, du modtog fra Identit-e efter godkendelsen…Undervejs kan du blive bedt om at verificere dine adresseoplysninger mm. Herefter ser du noget der ligner dette billede:

Vigtigt! For at se detaljer om dit produkt, skal du nu trykke på de blå “Show” til højre for Product Details and Download Links.
Så udfoldes listen med software, tilbehør og links:

Nu kan du downloade nyeste Sibelius til Mac og Windows samt lydiblioteket Sibelius Sounds, en opdatering til Sibelius Sounds, PhotoScore Lite og AudioScore Lite. Din downloadkode er nu brugt og er ikke længere gyldig, da du har alt, hvad du skal bruge liggende på din Avid konto.

Kommer du på afveje eller får klikket på noget forkert, kan du altid vende tilbage til kontoens hovedside ved at klikke på My Account øverst til højre.

Fra forsiden af kontoen, kan du manøvrere videre til aktiveringssiden (hvis du ikke har været der endnu) eller til My Products and Subscriptions, hvor du igen kan trykke “Show” (se ovenfor) for at komme til dine downloads, som i øvrigt forbliver på kontoen, men bliver automatisk erstattet af nyere udgaver, så længe din update plan er aktiv, dvs op til 12 måneder efter første aktivering. På kontoens forside kan du også se, hvornår din update plan udløber. Husk at forny inden udløbsdatoen, og husk at købe her på cyberfarm.dk (og aldrig på avid.com!), så vi fortsat har ressourcer til at hjælpe og vejlede.

Sibelius Aktivering

Første gang du åbner dit nye Sibelius, vil du bive bedt om at aktivere programmet.
Se aktiveringsvejledningen her.